Vraag en antwoord

Q) Er staat dat er keuze is uit wit-tinten, betekent dit dat jullie alleen maar witte verf verspuiten?

A) Nee, latex spuiten kan ook in andere kleuren, echter is dit meerwerk omdat er dan meer afgeplakt moet worden. Ook wordt donkere latex op een andere (duurdere) basis gemengd en rekent de leverancier hier mengkosten voor. Vandaar dat dit niet in een vaste meterprijs kan worden verwerkt.


Q) Moet mijn woning helemaal leeg zijn?

A) De ruimtes waarin we latex gaan spuiten moeten inderdaad zo goed als leeg zijn, omdat er overal gelopen moet kunnen worden. Dit is noodzakelijk omdat het latex spuitwerk onder een hoek van 90 graden op het oppervlak moet kunnen worden gericht.


Q) Wordt spuitwerk altijd strak en egaal?

A) Ja in principe wel. Het latex spuitwerk op zichzelf wordt hoe dan ook strak, echter is de ondergrond bepalend. Als er waaltjes, deukjes, verdikkingen of krassen in de wanden of het plafond zitten, dan zal je dat in het strijklicht altijd kunnen blijven zien. Latex spuiten is dan ook altijd "ondergrond volgend".


Q) Welke latex krijg ik op mijn plafond en wanden?

A) Er wordt altijd een hoogwaardige kwaliteit latex gebruikt. Deze is doorgaans van het merk Caparol, Veveo en/of Wijzonol e.a. 


Q) Ik heb lekkage gehad en heb nu schimmel en vochtvlekken, kan dat gespoten worden?

A) Ja, mits er voorbehandeld wordt. In dit geval zal de schimmel eerst worden gedood en zal er een isolerende primer worden aangebracht. Pas daarna kan er latex gespoten worden.


Heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact op via het webformulier.